Pubis-klubis kiigatakse üha enam jopetaskusse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi. Pilt on illustratiivne.
Ööklubi. Pilt on illustratiivne. Foto: Anniki Leppik/Pärnu Postimees

Viimasel ajal on Tallinna meelelahutusasutustes sagenenud vargused üleriiete taskutest ja kottidest.

«Võrreldes varasemate aastatega on tänavu sagenenud vargused avalikest kohtadest, ennekõike kohvikutes-lokaalides aegaveetvate inimeste üleriiete taskutest ja kottidest,» rääkis Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhtivuurija Kaido Atspol Postimehele.

Tallinnas saab sellistest juhtumitest rääkida ligi paarikümnest nädalas. Suurem osa vargusi pannakse toime Tallinna vanalinnas asuvates lõbustusasutustes.

«Enamasti langevad varaste saagiks rahakotid, mobiiltelefonid ja muud väärt esemed nagu ehted,» loetles Atspol. «Sageli võtab pikanäpumees kaasa kogu omaniku järelevalveta käekoti, valib välja endale sobivad esemed ning viskab seejärel koti sama pubi tualettruumi, ettejuhtuvasse prügikasti või tänavaäärde.»

Aeg-ajalt on varastatud ka üleriideid, mille pubis viibijad endast eemale nagisse on riputanud.

«Minu soovitus on rahvarohketesse kohtadesse või üritustele minnes väärtuslikke esemeid, suurt kogust sularaha ega muid ahvatlevaid vidinaid mitte kaasa võtta,» lausus Atspol. «Kindlasti tuleks oma üleriided ja kotid panna enda lähedusse ning hoida neil silm peal.»

«Ka ei soovita ma tualetti või tantsupõrandale minnes oma asju järelevalveta jätta, sest seda tähelepanematust kasutavad pikanäpumehed osavalt ära ning võõras vara saabki suuremate raskusteta uue omaniku,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles