Nädalavahetus toob pealinna suurkinodesse rahvamassid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum Cinemas Hobujaama tänava kino.
Forum Cinemas Hobujaama tänava kino. Foto: SCANPIX

Kes nädalavahetusel Tallinnas perega kinno mõnd kassahitti vaatama plaanib minna, peab piletid varakult ära ostma, sest suur osa laupäevaseid linastusi on välja müüdud. «Laupäev on kõige populaarsem kinopäev,» kinnitas Solaris kino direktor Tiina Drui.

Kobarino Coca-Cola Plaza haldaja Forum Cinemas' linastusjuht Rein Palosaar leiab, et inimesed on nädalavahetusel hakanud rohkem väljas käima ning kino on kahtlemata populaarne meelelahutus. «Kui varasemalt jagunes publik nädala peale ühtlaselt, siis nüüd käib rahvas rohkem just nädalavahetusel kinos,» rääkis Palosaar.

Enim koguvad publikut mõistagi hästi turundatud kassahitid, samuti perefilmid – publikuhuvi sõltub ennekõike filmist, kinnitatakse kinodest. «Me sõltume palju toodangust, mida näitame - kui film Eesis tuntud, on kino rahvast täis, mõni hea film, millel nõrk turundus, ei leia aga vaatajaid,» ütles Palosaar, kelle sõnul pole aga Coca-Cola Plaza külastatavus aastate jooksul väga drastiliselt muutunud – umbes miljon eestimaalast aastas käib sealt läbi.

Kuid ka pealinna teise suurde kobarkinno on rahvas tee leidnud - Solarise kino direktor Tiina Drui kinnitab publikuhuvi tõusu. «Möödunud aastal külastas meid 700 000 inimest, see teeb üle kuuekümne tuhande külastuse kuus ning aastaga on külastatavus tõusnud 22%,» tunneb kinojuht rõõmu.  

Mõlemast kinost kinnitatakse, et eelmüük on hoo sisse saanud ning ligi pooled eelmüügist ostetud pääsmetest ostetakse interneti teel – see on mugavaim viis soovitud seansile parimad kohad saada. «Interneti teel müüakse hoogsalt pääsmeid näiteks laupäeva keskpäeval linastuvatele perefilmidele,» kõneles Drui. Mõlemast kinost soovitatakse filmiplaanid võimalikult vara paika panna, siis on kindel, et soovitud seansile ka pääseb. «Nädala sees on muidugi rohkem vabu kohti,» rääkis Palosaar.

Kinopileti hinnatõusu praegu plaanis ei ole. «Kevadel päris kindlasti mingeid muudatusi ei tule. Kinopilet on odav ja paljudele kättesaadav,» kinnitas Drui, kelle sõnul on hinnatõusu ka kaalutud. «Kino peab olema üldrahvalik meelelahutus, me pole tahtnud kinost teha mingit eksklusiivset asja. Arvestades majanduse olukorda ja inimeste palkasid – juba praegu on eriti lastefilmid perele paras väljaminek,» selgitas Palosaar.

Piletihinnad pealinna suurkinodes:

CC Plaza tavahinnad: täiskasvanu 4.50 -7 eurot, laps 2.50- 3.90 eurot, erinevad soodustused

Solaris kino tavahinnad: täiskasvanu 4.50 -8 eurot, laps 2.50-3.80 eurot, erinevad soodustused

Hea lugeja, avalda kommentaariumis arvamust: kas Tallinnad kinod on rahvast täis ning kui taskukohased on piletihinnad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles