Sossi mäel varitseb ohtlik jää nii pea kohal kui jalge all

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiilasjääs kõnniteele on katuselt kukkunud suured jäätükid.
Kiilasjääs kõnniteele on katuselt kukkunud suured jäätükid. Foto: Postimees.ee lugeja

Postimehe lugeja juhtis tähelepanu Tartu maanteel Sossi mäel kõndijaid varitsevatele jääpurikatele ja libedale kõnniteele.


«Juba pea nädal aega tööle ja koju jalutades on Tartu maanteel Sossi mäe Zelluloosi poolsel kõnniteel lausa hirm surma saada. Selliste jääkamakatega pähe saada küll ei sooviks,» kirjutas Postimehe lugeja reede hommikul.

Munitsipaalpolitsei pressiesindaja Meeli Hunt ütles, et info edastati viivitamatult ameti kesklinna tugipunktile. «Meie ametnik käis kohal, fikseeris olukorra ja alustas menetlust. Tõepoolest, seis oli troostitu, inimestel on seal nii ohtlike purikate kui ka libeduse tõttu ohtlik liikuda. Meie ametnik võttis ühendust ka kinnistu omanikuga, kes lubas olukorra esimesel võimalusel likvideerida. Tegemist on varasemast tuttava kinnistuomanikuga, kellega on samalaadsed mured olnud ka varasematel talvedel,» ütles Hunt.

Ta palus valvsat linnakodanikku tänada ning soovitas inimestel sellistest tähelepanekustest edaspidi ajakirjanduse asemel otse mupole teatada. «Kõige õigem on helistada 24 tundi töötava korrapidaja operatiivnumbril 14410. Korrapidaja delegeerib kiiret sekkumist vajavad teated välijuhile, kes siis saadab kohale patrullekipaaži. Nii välijuht kui ka patrull töötavad 24 tundi ööpäevas,» rääkis Hunt.

Samas kurtis üks inimene alles hiljuti, et ta oli teatanud muposse libedast kõnniteest ja saanud meiliga automaatse vastuse, et talle vastatakse kuu aja jooksul. «Inimene ilmselt sisestas oma küsimuse mupo kodulehel olevasse päringu/teavitusportaali. Kahuks ei ole see kiireim viis vastuse saamiseks, sest sealsed kirjad lähevad sekretärile, kes need kõik registreerib ning delegeerib edasi vastavate osakondade juhtidele vastamiseks. Tõepoolest, see portaal annab automaatse vastuse, et vastus saabub hiljemalt kuu aja pärast, mis vastab avaliku teabe seadusele,» selgitas Hunt.

Ta lisas, et see kanal on mõeldud pigem süvitsi minevate teemade jaoks nagu vastulausete esitamine, trahvinõuete alased teemad, ehituslubadega seonduvad küsimused ja muud asjad, mis nõuavad pikemat süvenemist teemasse ning millele vastavad menetlejad esimesel võimalusel, aga hiljemalt eelnimetatud aja jooksul.

«Seega kiiret vastust ja reageerimist nõudvad teemad või infopäringud on kasulik teostada just selleks otstarbeks mõeldud 14410 infotelefoni abil,» soovitas pressiesindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles