Kuressaare linn ei näe hauatülis probleemi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu
Kalmistu Foto: Liis Treimann

Eile Kudjape kalmistul olukorraga tutvumas käinud Kuressaare linnavalitsuse õigusnõunik Vilma Kippak ei näinud kahe hauaplatsi pärast tekkinud tülis mingisugust probleemi ja lükkas väited pealematmise kohta ümber.

«Pealematmine on täiesti lubamatu väide. Kalmistuvaht Marika Jürisson oli veel täna (eile – toim) hauakaevajatelt üle küsinud, kuid mingeid märke, mis oleksid viidanud varasemale matmisele, ei olnud. Ei leitud puutükke ega muid asju,» ütles Kippak Meie Maale.

Ly Seli soovib lasta ennast kunagi Ferdinand Tuliti hauda matta, et tütrel oleks tulevikus lihtsam isa ja ema ühist hauda hooldada.

«See võimalus on tal ka praegu olemas. Mitte küll sinna, kus on värske haud, aga teisele poole. Seal on pikk, kolme kiviga plats,» lausus Kippak.

Merle Niidi isa Edgar Saaretalu suri 1. märtsil. Kaks päeva hiljem läks Merle Kudjape surnuaiale isa surnukeha matmiseks kohta vaatama.

«Isa soov oli, et ta saaks maetud oma tädi Salme Saaretalu kõrvale, kellega kokku on tehtud üks haud elukaaslase Aleksander Tulitiga,» rääkis Merle. Seejärel tuleb vahekoht ja pärast seda on maetud Aleksander Tuliti poeg Ferdinand.

Merle sõnul ütles koos temaga hauaplatsi vaatamas käinud kalmistu töötaja Helju Kaal, et Salme Saaretalu haua kõrvale ei saa Merle isa matta, kuna seal on vähe ruumi, kuid matta oleks võimalik Ferdinand Tuliti haua kõrvale. Nii tehtigi. Edgar Saaretalu matused olid 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles