Bussijuht: liiklus on muutunud rahulikumaks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe buss Tallinna bussijaamas.
Sebe buss Tallinna bussijaamas. Foto: Toomas Huik

Sel aastal on liikluses hukkunud 4 inimest, samas kui mullu oli see arv märtsi viimaseks päevaks 29. Igapäevaselt Tallinna-Tartu vahet sõitev Sebe bussijuht Evald Lass kinnitab, et viimasel ajal on liiklus muutunud rahulikumaks.

Sel aastal on liikluses hukkunud 4 inimest. Mullu oli see arv märtsi lõpuks 29. Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Tarmo Miilitsa sõnul on see kõige rahulikum periood viimase poole sajandi jooksul.

«Olukord on rahulikum, ei ole enam nii palju n-ö tõmblemist,» leiab ka Sebe bussijuht Evald Lass, kel on staaži bussijuhina 35 aastat. «Mina arvan, et liikluskaamerad on hakanud mõjuma. Need on lõpuks rahvani jõudnud.»

Lassi sõnul on seda suurtel magistraalidel kindlasti märgata. Tema sõidab igapäevaselt Tartu-Tallinna vahet.

«Alguses oli nii, et tõmmeldi vahepeal ja siis kaamerate juures võeti hoog maha, aga nüüd tundub, et on üldiselt rahulikum ja pole niipalju möödasõite,» kirjeldas bussijuht.

Seda, et autosid oleks vähemaks jäänud, Lassi sõnul kindlasti öelda ei saa.

Oma rolli võib mängida ka politsei kohalolek. Lass rääkis, et Tallinna-Tartu maanteel sõites näeb tavaliselt ikka kahte-kolme politseinikku kiirust mõõtmas.

«Neid on isegi märgata rohkem kui varem,» võrdles ta. «Kui vaadata, et neil on ka tööd, siis järelikult neid katsetajaid on, kes proovivad kiirust ületada. Aga see toimub juba mitmerealistel teedel.»

Lassi hinnangul aeglased juhid suureks probleemiks pole.

«Kui keskmine kiirus on 80-85 km/h, siis see on täiesti vastuvõetav, sellega ei hiline keegi,» leidis ta, kuid märkis, et saab ka autojuhtidest aru, kui aeglase juhi taha tekivad kolonnid. Eriti reedeti ja pühapäeviti, kui liiklustihedus on suurem. «Kui ei julgeta mööda minna, siis tekib väike tõmblemine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles