Politseinikke avariis vigastanud meest ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru ringkonnaprokuratuur nõudis lõppeval nädalal pikka vangistust mehele, kes mullu talvel korrakaitsjate eest minema sõites rammis tema teed tõkestanud politseiautot, põhjustades kahele politseinikule ja oma kaassõitjale vigastusi.

Süüdistaja hinnangul peaks kohus määrama 30-aastasele Valerile nelja-aastase vangistuse, millele liidetaks varasema süüteo eest mõistetud, kuid osaliselt kandmata karistusosa ning lõplikult vangistusaja pikkuseks kujuneks seitse aastat. Valeri kaitsja leidis aga, et kohus peaks tema kliendi õigeks mõistma.

Kuritegelikud sündmused said alguse mullu 12. veebruaril Narvas, kui politseitöötajad pidasid kinni Mercedese, mida juhtis alko- ja narkojoobes 30-aastane Valeri. Dokumentide kontrollimisel põgenes Valeri ootamatult ning hakkas Sillamäe poole kihutama. Valeri ei reageerinud politsei peatumismärguannetele ning tema Mercedese kiirus kasvas ligi 150 kilomeetrini tunnis.

Hulljulgelt kihutades nii ennast kui kaasliiklejaid ohtu seadnud joobes juhi edasise teekonna tõkestamiseks sulges politsei patrullautoga Tallinna-Narva maantee 191. kilomeetril tee. Valeri aga ei kavatsenudki peatuda ning sõitis suurel kiirusel politseiautole otsa. Sellega tekitas ta raskeid kehavigastusi ühele politseitöötajale ning kergemaid kehavigastusi teisele politseinikule ja Mercedeses viibinud naissoost kaasreisijale.

Politsei pidas mehe kinni ning kohus saatis ta eeluurimise ajaks Viru vanglasse. Kohtueelse menetluse lõppedes sai ta süüdituse liikluseeskirju eirates raske liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid ettevaatamatusest kannatanule rasked vigastused. Sellise süüteo eest saab kohus määrata kuni viieaastase vangistuse.

Valeri on varem seitsmel korral kohtulikult karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles