Välisministeerium otsib afgaani tõlgi abipalvele lahendust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased Afganistanis.
Kaitseväelased Afganistanis. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Välisministeerium loodab Eestilt varjupaika sooviva Afganistani mehe abipalve lahendada nii kiiresti kui võimalik.

«Välisministeeriumini on Eesti asjuri kaudu Afganistanis jõudnud palve Eesti väekontingendi juures töötanud kohalikult elanikult, kes soovib Eestilt abi seoses tema julgeolekuolukorra väidetava võimaliku halvenemisega pärast koalitsioonivägede lahkumist Afganistanist 2014. aasta lõpuks,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind ERR-i uudisteportaalile.

Ta lisas et sarnaseid abipalveid on saanud ka mitmed teised koalitsioonivägedes osalevad riigid.

«Välisministeerium ja kaitseministeerium kujundavad koostöös teiste samas piirkonnas Afganistani operatsioonis osalevate partnerriikidega ja asjassepuutuvate isikutega seisukoha ning pakuvad välja lahenduse lähtuvalt individuaalsest ohuhinnangust ja muudest asjaoludest.»

Kas ja kuidas Eesti riik oma endist abilist aitab, pole otsustatud. Teada on ka juhtumeid, kui inimesele anti raha mõnes muus riigis uue elu alustamiseks.

«Aktuaalne Kaamera» vahendas Afganistanis Eesti sõjaväelaste tõlgina töötanud ja nüüd Eestilt pagulasseisust taotlev afgaani sõnu, et teda ja tema peret on juba ähvardatud ja pärast liitlasvägede lahkumist on tema elu ohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles