Linn loobub stoppnupu kasutamise nõudest

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlased ei võtnud stoppnuppu kuidagi omaks.
Tartlased ei võtnud stoppnuppu kuidagi omaks. Foto: Sille Annuk

Linnavalitsus otsustas loobuda veebruari keskel kehtestatud stoppnupu vajutamise nõudest linnaliinibussides, kuna pooleteise kuu jooksul on süsteem tekitanud sõitjates liiga palju segadust ja arusaamatusi.

Linnavalitsuse ühistranspordi peaspetsialisti Madis Oona sõnul võtsid tartlased uue süsteemi kohe alguses väga visalt vastu ning päris selgeks asi ei saanudki. Lõplik otsus stoppnuppude kasutamisest loobuda sündis aga pärast 15. märtsil linna kodulehele saadetud kurja kirja.

Bussisõitja Silvi Pihu sõnul astus ta Kastani peatuses linnaliinibussi number neli. «Istusin ja mõtlesin, et kui väljun Karete peatuses, vajutan stoppnuppu. Siis aga nägin, et stopptablool põleb kogu aja tuli. Peatuses kogunes ukse juurde kuus-seitse inimest, kõik eakad. Buss aga ei peatunud hoolimata nupule vajutamisest. Ka peatuses ootas üks inimene. Meid küüditati järgmisse peatusse,» kirjeldas Pihu oma seiklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles