Mais lõpeb annetuste kogumine võidusamba rajamiseks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Vabaduse väljaku ümberehitusele ja Võidusambale.Pildil graniitplaatide paigaldus.
Vaade Vabaduse väljaku ümberehitusele ja Võidusambale.Pildil graniitplaatide paigaldus. Foto: Peeter Langovits

Sihtasutus Vabaduse Monument lõpetab alates 1. juunist annetuste kogumise Vabadussõja võidusamba rajamiseks ning aprilli lõpu seisuga on annetusi laekunud 2,8 miljoni krooni eest.

Sihtasutus teatel on 31. mai viimane päev, mil saab veel annetusi teha ning juunis antakse kogutud raha kaitseministeeriumile üle.

Aprilli lõpu seisuga on monumendi rajamiseks kogutud annetusi ligi 2,8 miljonit krooni, millest samba vundamendi maksumus - 725 110 krooni, anti ministeeriumile üle juba mullu 20. septembril.

Vabadussõja võidusamba rajamiseks annetuse teinud inimeste nimed trükitakse ära suvel ilmuvas samba sünniloost rääkivas raamatus. Sihtasutuse Vabaduse Monument juht Aivar Reivik kutsub juba võidusamba rajamiseks annetusi teinud inimesi üles kontrollima oma nime annetajate nimekirjas: http://www.vabadusemonument.ee/index.php?id=10395.

«Kahe aasta jooksul on enam kui 12 000 inimest teinud annetuse monumendi rajamiseks,» märkis Reivik. «Paljud annetajate nimekirjad on aga kirjutatud käsitsi, mistõttu võib nimekirjades esineda vigu. Samuti on palju neid, kes on annetuse teinud anonüümselt. Ka neil on veel võimalus oma nimi nimekirja lisada.»

Annetusi monumendi rajamiseks saab teha kuni 31. maini Vabaduse Monumendi Sihtasutuse arveldusarvetele 221037774285 Hansapangas ja 10220074488017 SEB Ühispangas. Annetuse saajaks tuleb märkida: SA Vabaduse Monument ja selgituseks: annetus Vabadussõja Võidusamba püstitamiseks.

Võidusammas avatakse Tallinnas Vabaduse väljaku veerel Harjumäe nõlval tänavu juunis Võidupühal. Sammas läks maksma ligi 100 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles