Linnud näitavad kevade viibimist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändlindusid on hilineva kevade tõttu Eestisse jõudnud veel väga vähe, mistõttu tekitas Ihaste luhalt kraavi põhjast leitud valge-toonekurg linnutundjais omajagu elevust.
Rändlindusid on hilineva kevade tõttu Eestisse jõudnud veel väga vähe, mistõttu tekitas Ihaste luhalt kraavi põhjast leitud valge-toonekurg linnutundjais omajagu elevust. Foto: Mariliis Märtson

Tänavusel linnade linnuvaatlusvõistlusel osalenud tõdesid kui ühest suust: soojad ilmad lasevad end oodata. Päris jääaeg meid siiski ei ähvarda, sest esimesed kevadekuulutajad on kohal.

Liikide poolest nii lahjat linnuvõistlust pole justkui olnudki, tõdes Eesti viimaste aastate üks tugevamaid linnutundjaid Uku Paal. Tema suutis varahommikul kella viiest päeval kella üheni tuvastada Tartu linna territooriumilt 38 linnuliiki. Viiest Tartus liikvel olnud võistkonnast loendas vaid üks veel rohkem liike – täpselt 40.

Linnutundjad loendasid Emajõelinnas 44 linnuliiki, mis jäi vaid liigiga alla Tallinna tulemusele. Tartu jagas võistlusel koos Pärnuga teist kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles