Eesti ja Briti kaitseväed sõlmivad meediakajastuste leppe

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy 7 Afganistanis
Estcoy 7 Afganistanis Foto: Evelyn Kaldoja

Eesti ja Briti kaitseväe esindajad sõlmivad homme leppe, mis reguleerib Eesti ja Briti ajakirjanike võimalusi teineteise üksuste tegevuse kajastamiseks Afganistanis ning logistilist toetust ajakirjanike visiitidele operatsioonipiirkonda.

Lisaks reguleerib kokkulepe meedia akrediteerimise ning teabeohvitseride väljaõppe ja ettevalmistusega seonduvaid küsimusi, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Täna õhtul saabub Eestisse kahepäevasele visiidile Ühendkuningriigi relvajõudude operatiivülema asetäitja operatsioonide alal kontradmiral George Zambellas.

Kontradmiral Zambellas kohtub homme kaitseväe peastaabi ülema kolonel Neeme Väliga, kellega arutab Eesti kaitseväe osalemist Afganistani operatsioonil ja kirjutab alla meediaoperatsioonide alase koostöökokkuleppe.

Homme pärastlõunal tutvub kontradmiral Zambellas Kooperatiivse Küberkaitse Kompetentsikeskusega.

Kontradmiral Zambellas juhib Ühendkuningriigi relvajõudude operatsioone alates 2008. aasta oktoobrist. 2006. aasta juulis korraldas ta Briti Kuningliku Mereväe Dessantlaevade grupi  ülemana tsiviilelanike evakueerimist Liibanoni Iisraeli konflikti piirkonnast.

Eesti kaitseväe suurimal välisoperatsioonil Afganistanis teenivad Eesti üksused Suurbritannia Helmandi väekoondise koosseisus. Helmandi väekoondisse kuuluvad jalaväekompanii ja logistiline toetuselement, kokku ligi 150 kaitseväelast.

Kaitsevägi osaleb rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil. Afganistani Islamivabariigis 2003. aastast. Afganistani rahvusvaheliste julgeolekujõudude koosseisus on esindatud 42 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles