Lõuna-Koreas elanud eestlane: kohalikud on ohuolukorraga harjunud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liidri Kim Il-sungi toetuseks korraldatud massikogunemine Kim Il-sungi väljakul Pyongyangis.
Põhja-Korea liidri Kim Il-sungi toetuseks korraldatud massikogunemine Kim Il-sungi väljakul Pyongyangis. Foto: SCANPIX

Viis aastat Lõuna-Koreas elanud eestlanna Maris Hellrand ütles, et lõunakorealased on põhjanaabri ähvardustega harjunud ja sellises olukorras nii kaua elanud, mistõttu ei tundu see neile nii õõvastav.

Hellrand rääkis ETV saates «Välisilm», et Lõuna-Koreas on sellises olukorras elatud 60 aastat ning teatud määral see tuimestab.

«Viimaste nädalate avalduste valguses on hirmu tase võib-olla natuke suurem, kuna see on langenud kokku teatud sündmustega, aga sisuliselt on inimesed sellega harjunud ja see ei tundu nii õõvastav ja õudne kui meie jaoks,» selgitas ta.

Lõuna-Koreas on juba aastakümneid tegutsenud ühinemise ministeerium, kes viimasel ajal on oma jõupingutusi veelgi suurendanud, et kahe Korea ühinemist propageerinud.

«Tegelikult läheb veelahe generatsioonide vahelt, vanem põlvkond, kel on isiklikke seoseid, kas perekonnaga või lihtsalt isiklik mälestus, et see jagunemine on nii vägivaldne ja ebaloomulik, nende jaoks on see oluline eesmärk Korea tuleviku seisukohalt,» rääkis Hellrand, kelle sõnul on samas noorem põlvkond kogu elu elanud teadmisega, et Põhja-Koreas on hullud, ja nende jaoks on loogilisem, et see nii jääbki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles