Esimese päevaga tahtis ajateenistusse kuus naist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kaitseressursside amet (KRA) sai eile avaldused esimeselt kuuelt neiult, kes tahavad kasutada tänavu esmakordselt avanevat võimalust asuda noormeestega võrdsetel tingimustel ajateenistusse.

Neidudele annab võimaluse aega teenima minna eile rakendunud uus kaitseväeteenistuse seadus. KRA avalike suhete nõunik Marke Teppor ütles, et avapäeval avalduse esitanud naised on vanuses 18–20 eluaastat ning pärit Tallinnast, Harjumaalt, Läänemaalt ja Lääne-Virumaalt. Ajateenistusse tahtvate naiste arv pole kindlasti lõplik, sest avaldusi saab esitada eesti.ee keskkonna kaudu või kirjalikult kogu aeg.

Kuigi naised on KRA uksele koputanud varemgi, polnud ametil seni õigust nende avaldusi vastu võtta. Näiteks mullu pöördus ajateenistusse asumise huviga KRAsse 24 neidu, kellel soovitati oodata aprillini või astuda Kaitseliitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles