Tallinna uue raekoja projekteerijale maksti 126 545 eurot

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Taavi Aas ja linnapea Edgar Savisaar koos võidutöö autorite Bjarke Ingelsi ja Jakob Langega.
Abilinnapea Taavi Aas ja linnapea Edgar Savisaar koos võidutöö autorite Bjarke Ingelsi ja Jakob Langega. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinn on lõpetanud lepingu Tallinna linnavalitsuse uue hoone projekteerija, Taani arhitektuuri-büroo Bjarke Ingels Groupiga ja maksnud talle 126 545 eurot.

Tallinna ja Bjarke Ingels Groupi vahelise projekteerimislepingu kogumaksumus oli 2 812 112 eurot, kirjutab Õhtuleht.

Bjarke Ingels Group selgitas ehitusprojekti faasi ettevalmistavas etapis, et lepingust tulenevaid projekteerimiskohustusi pole võimalik täita ilma projekteerimislepingu maksumust korrigeerimata suurenemise suunas ja pooled ei leidnud kokkulepet, kuidas olemasoleva lepingu täitmist jätkata.

Tänavu veebruaris sõlmiti lepingu lõpetamise kokkulepe, mille hetkeks on linn Bjarke Ingels Groupile maksnud 126 545 eurot.

Seniste projekteerimistööde tulemusena on valminud ja Tallinnale esitatud uue raehoone eelprojekti etapi dokumentatsioon, teatas linnapea Edgar Savisaar linnavoliniku Ants Leemetsa arupärimisele vastates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles