Reinsalu: Eesti kaitsetööstus peab suutma eksportida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles täna Eesti Kaitsetööstuse Liidu üldkoosolekul peetud kõnes, et kohaliku turu väiksuse tõttu peavad kodumaised kaitsetööstusettevõtted suutma eksportida.

«Rahvusvahelise tootearenduse ja turunduse kogemus aitab kodumaisel kaitsetööstusel pakkuda ka meie oma kaitseväele paremat varustust,» lausus kaitseminister.

Reinsalu tervitas liidu eesmärki arendada kaitsetööstust rahvusvahelises suunas, arendades ja tootes kaitseotstarbelist varustust. «Loodan, et Eesti kaitsetööstusel on jaksu olla Kaitseministeeriumile ja Kaitseväele partner praktilises koostöös. Loodan ka, et rahvuslike ettevõtjate häält on senisest enam kuulda kaitsetööstuse arengus kaasa rääkimas.»

Reinsalu näeb kaitsetööstusel olulist rolli rahvusliku majanduse arengus. «Soovin, et Eestis oleks rohkem ettevõtteid, mida juhitakse Eestist ja milles loodud väärtus jääb Eestisse. Ka kaitsetööstuse roll on edendada rahvuslikku majandust, andes Eesti inimestele tööd ja jõukust.»

Ta toonitas, et kaitseministeerium ja kaitsevägi on valmis panustama kaitsetööstuse arendamisse läbi mitme toetusmeetme. «Aasta alguses välja kuulutatud ja praegu taotluste esitamise faasis olev arendustoetuste konkurss on mõeldud just ettevõtjatele, kellele tänavu jagame kuni 300 000 eurot toetusi,» ütles kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles