Prokurör nõudis lastemõrvas süüdistatavale eestlannale eluaegset vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei leidis kahe imiku surnukehad oktoobri alguses Helsingi lähedal Nurmijärve vallas Klaukkalas. Ühe surnukeha leidsid korrakaitsjad eramajast prügi alt ja teise maja lähedalt tühermaalt. Kahtlustatavad on eestlastest abielupaar.
Politsei leidis kahe imiku surnukehad oktoobri alguses Helsingi lähedal Nurmijärve vallas Klaukkalas. Ühe surnukeha leidsid korrakaitsjad eramajast prügi alt ja teise maja lähedalt tühermaalt. Kahtlustatavad on eestlastest abielupaar. Foto: Postimees

Prokurör nõudis kolmapäeval Soome Hyvinkää ringkonnakohtus alanud protsessil oma vastsündinud kaksikute mõrvamises süüdistatavale eestlannale eluaegset vangistust, teatas STT.

Süüdistuse järgi mõrvas Soomes elav eestlanna mullu juunis oma vastsündinud kaksikud. Prokuröri sõnul tappis naine imikud vahetult pärast nende sündi korteris. Naine ei nõustu kuriteosüüdistustega.

Naise kaitsja ütles kolmapäeval kohtus, et lapsed sündisid surnutena, seega ei ole alust eestlannat mõrvas süüdistada. Kaitsja sõnul sündisid naisel kaksikud enneaegselt umbes kuu normaalsest sünniajast varem. Kaitsja rääkis, et sünni ajal oli korteris kaks perekonda mittekuuluvat meest, kes abistasid naist sünnituse juures. Kaitsja väitel kaotas naine sünnituse ajal teadvuse ning ei olnud teadlik, et ta sünnitas ühe lapse asemel kaksikud.

Keskkriminaalpolitsei leidis ühe lapse surnukeha möödunud aasta oktoobris Nurmijärve maakonnas Klaukkala külas läbiotsimise käigus. Kui ühe surnukeha leidsid korrakaitsjad korterist, siis teise surnukeha avastasid politseinikud külast paari kilomeetri kauguselt tühermaalt. Vastsündinud kaksikud - poiss ja tüdruk - tapeti juunikuu lõpus.

Alguses uuris politsei juhtumit kui tapmist, kuid muutis tapmiskahtluse mõrvakahtlustuseks, kuna uurimise käigus ilmnesid tõendid, et lastelt elude võtmine oli ettekavatsetud. Samuti andsid kahtlustuse muutumiseks alust laste vigastused.

Uurimisandmete kohaselt teadis laste sünnist ainult ema ning politsei andmetel ei teadnud ka laste isa naise rasedusest. Ka ei ole uurimise käigus selgunud ühtegi viidet, mis annaks tunnistust laste isa seotusest laste surmaga.

Uurimise käigus on üle kuulatud mitmeid inimesi nii Eestis kui ka Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles