Taliban tappis Afganistani kohtus vähemalt 44 inimest

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid Afganistanis Farah' linnas tohterdamas tänases Talibani rünnakus viga saanud meest.
Arstid Afganistanis Farah' linnas tohterdamas tänases Talibani rünnakus viga saanud meest. Foto: SCANPIX

Täna Afganistani kohtukompleksi tunginud Talibani võitlejad tapsid seal vähemalt 44 inimest, üritades vabastada kohtupingis olnud mässulisi, teatasid võimud.

Tegemist on ohvriterohkeima rünnakuga Afganistanis enam kui aasta jooksul, vahendas AFP.

«Saan kinnitada, et tapeti 34 tsiviilisikut, kuus sõjaväelast ja neli politseinikku ning 91 inimest, enamik neist tsiviilisikud, on saanud viga,» ütles siseministeeriumi esindaja Najib Danish, kelle sõnul tapeti ka üheksa ründajat.

Hiljem teatas Farah' provintsi kuberner Mohammad Akram Khpalwak, et hukkunute arv on tõusnud 46 ja vigastatute arv enam kui sajani.

Esialgu pole selge, kas süüalustel meestel õnnestus Farah' linnas asuvast kohtust põgeneda. Haiglaarsti sõnul on vigasaanute seas vähemalt üks vang.

Viimane nii ohvriterohke terroriakt leidis Afganistanis aset 2011. aasta detsembris, mil pommirünnakus Kabuli šiiitide pühapaiga vastu hukkus 80 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles