Tubakatootjad on alati vastu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimase paari kuu vältel on meie ajakirjanduses ilmunud mitmeid tegelikkust oluliselt moonutavaid ja manipuleeriva sisuga artikleid, mille kritiseeritakse Euroopa Liidu uue tubakatoodete direktiivi eelnõu, justkui rikuks see eelnõu ettevõtjate õigusi, tekitaks kahtlusi mõistlikkuses, oleks ebaproportsionaalne toote kaubamärgi ning teksti- ja pilthoiatuste omavahelises suuruse suhtes, nagu poleks hinnatud direktiivi majanduslikke mõjusid ning kasvatataks illegaalse turu mahtu jne.

Tootjaid häirib eriti, et tahetakse keelustada lõhna- ja maitseainete lisamine sigarettidele ja tubakale, sealhulgas laialdase levikuga mentooli sisaldavad sigaretid, ning kehtestada sigarettidele ja nende pakenditele standardsuurus. Kõige sellega avaldatakse survet sotsiaalministeeriumile ja kogu valitsusele mitte nõustuda ELi uue tubakatoodete direktiivi eelnõus olevate seisukohtadega, millest enamik on juba leidnud sotsiaalministeeriumis toetust.

ELi viimasest tubakatoodete direktiivist (2001/37/EÜ) on möödunud 12 aastat ja selle aja jooksul on toimunud mitmeid arenguid nii toodete tehnoloogias ja turunduses, liikmesriikide seadustes kui ka teadusuuringutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles