Meelita laululind suveks koduaeda

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Taevalik kodu» on küll inimesele ilus vaadata, aga lind eelistaks tõenäoliselt pigem parempoolset pesakasti. Veel parem, kui see oleks juba aasta jagu ilma käes seisnud.
«Taevalik kodu» on küll inimesele ilus vaadata, aga lind eelistaks tõenäoliselt pigem parempoolset pesakasti. Veel parem, kui see oleks juba aasta jagu ilma käes seisnud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pärast pikka talve on esimese kuldnoka kohtamine ilmselt üks oodatumaid sündmusi – selleks et linnud kodu ümbrusesse ka pikemalt peatuma ja pesitsema jääksid, saab aiaomanik paljugi ära teha. Pesakasti ülespanek on üks tuntumaid viise lindude kodu juurde meelitamiseks.

Ornitoloogide kinnitusel võib lindude pesakaste üles panna igal ajal. Eri liigid alustavad pesitsemist eri ajal ja mitmed liigid pesitsevad suve jooksul kaks või kolm korda. Kasti võiks siiski üles panna juba talvel või isegi sügisel. Nii jõuab see kevadeks pisut kuluda ja meeldib lindudele rohkem. Kui esimesel aastal kast siiski tühjaks jääb, ei maksa seda kohe maha võtta, sest sageli asustataksegi uus pesakast alles teisel aastal.

Ei jää tühjaks talvelgi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles