Jüri Mõis hääletaks Jaan Männiku erakonna poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis.
Jüri Mõis. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Ärimees Jüri Mõisa sõnul kattuvad tema poliitilised vaated Jaan Männiku omadega ja juhul kui Eesti Panga praegune nõukogu esimees peaks edaspidi teoks tegema oma plaani luua Eestis uus liberaalne erakond, hääletaks Mõis valimistel Männiku partei poolt.

«Esimene asi on see, et kui Jaan Männik poliitikasse läheks, siis mina küll tema poolt hääletaksin,» ütles Mõis BNSile. «Me oleme vahel sattunud kuskil toidupoes ühiselt süüa valima ja arutanud päevapoliitilisi teemasid ning oleme iga kord ühele meelele jõudnud, et mis on probleemiks ja mis on lahenduseks.»

Mõis lisas samas, et nagu majandusmaastikul, nii ka poliitilisel maastikul tuleks esmalt ringi vaadata, et äkki annab mingit erakonda oma maailmavaate järgi kujundada. «Ehk teisisõnu kui on vaja süüa, siis kas selleks on vaja ise omale restoran ehitada või saab ka kuhugi sisse astuda,» märkis Mõis.

«Selle koha pealt mullu tundub, et tõenäoliselt Eesti kõige reformivalmim erakond on praegu just Keskerakond, minu arust nad lausa ootavad uut majanduspoliitikat,» ütles Mõis. «Ma nüüd otseselt ei kutsu üles Jaan Männikut Keskerakonda astuma, aga minu meelest ei oleks selles ka midagi imelikku.»

Mõisa sõnul ei taha ta sellega öelda, et uut erakonda ei ole vaja, kuid enne selle loomist võiks Eesti poliitikamaastikul veidi ringi vaadata.

«Mida rohkem valikut järgmistel valimistel oleks, seda parem,» ütles Mõis. «Praegu ongi selline aeg jälle, kus vaataks lahtiste silmadega ringi ja kuulaks kes mõistlikumat juttu ajab.»

Küsimusele, kas ta oleks valmis Männiku erakonda tulevikus ka rahaliselt toetama, Mõis otseselt ei vastanud. «Mul on vaja siin lapsi koolitada ja pole aega siin muude asjadega praegu tegeleda,» märkis Mõis, lisades, et ise ta poliitikasse tagasitulekut ei plaani.

Jaan Männik ütles paar nädalat tagasi meedias, et kaalub kohalike omavalitsuste volikogude järel tõsiselt uue erakonna loomist, eesmärgiga taastada eetilisus poliitikas ning usaldus rahva ja poliitikute vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles