Aino Pervik: Nukuteatri väited autoriõiguste kohta ei vasta tõele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Pervik
Aino Pervik Foto: Peeter Langovits

Kuigi Nukuteater väidab kindlalt, et neil olid «Shreki» lavastuses «Sipsiku» ja «Naksitrallide» autoriõigused olemas, kuid need võeti viimasel hetkel ära, siis autoriõiguste pärija Aino Perviku sõnul on asjad teisiti.

Perviku sõnul helistati talle Nukuteatrist märtsis ning räägiti plaanist kasutada «Shrekis» «Naksitrallide» tegelaskujusid, ent «Sipsikust» juttu ei olnud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Proua Pervikuga oli kokku lepitud, aga millegipärast oli ta poolteist tundi enne esietendust saatnud kirjandustoimetajale meili, et ta ikkagi ei soovi, et naksitrallid ja Sipsik oleksid selles lavastuses,» ütles Pai.

Kuna Pervikule jäi mulje, et jutt käib mõnest lähituleviku projektist, siis lepiti kokku, et edasi suheldakse e-kirja teel ja täpsustatakse, kuid siis märkas Pervik, et «Shrek» on juba tegelikult valmis ning saatis seepeale Nukuteatrisse e-kirja, kus kirjutas, et nad ei ole luba tegelikult saanudki.

Pervik kinnitab, et ta ei ole meelt muutnud, vaid jäigi ootama täpsustavat informatsiooni «Naksitrallide» kasutamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles