Karlo Funk asus juhtima Eesti Instituuti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlo Funk tööhoos.
Karlo Funk tööhoos. Foto: Peeter Langovits

Eesti Instituudi uue direktorina alustas aprillist tööd endine Eesti Filmi sihtasutuse peaekspert Karlo Funk.

«Säilitades Eesti Instituudi traditsiooniliselt tugevaid tegevusi väljaspool ja arendades edasi uusi digitaalseid kultuurikanaleid Eestis soovime paremini sidustada erinevaid kunstivaldkondi. Otsime ka uusi kokkupuutepunkte ühiskonna ja majandusega laiemalt. Kasvavale Eesti kogukonnale väljaspool tuleb pakkuda rohkem tuge keele ja identiteedi hoidmisel,» selgitab Funk.

Oma eesmärkidest tõstab Karlo Funk esile soovi elavdada instituudi Eesti-sisest tegevust ja tuua Eesti kultuuri rahvusvahelisse tutvustamisse rohkem päevakajalisust. Ta peab oluliseks jätkata kultuuriportaali  kultuur.info ja veebientsüklopeedia www.estonica.org arendamist.

Karlo Funk (sünd. 1971) on õppinud Tartu Ülikoolis  ajalugu ja filosoofiat, olnud varem tegev kultuuriajakirjanikuna ajalehtedes Noorte Hääl / Päevaleht ja Eesti Ekspress ning töötanud reklaaminduses. 

Viimased 12 aastat pühendas Funk Eesti filmielu edendamisele, töötades tänavu märtsini Eesti Filmi Sihtasutuses peaeksperdina ja esindades muuhulgas Eesti filmindust Euroopa Nõukogu kaastootmisfondis Eurimages.

Eesti Instituudi ülesanne on levitada teadmisi Eesti ühiskonna ja kultuuri kohta teistes maades, edendada kultuuri- ja haridussidemeid ning toetada eesti keele ja kultuuri õpetamist väljaspool Eestit. Instituudil on esindused Helsingis ja Budapestis, instituut koordineerib eesti keele ja kultuuri lektorite töötamist välisülikoolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles