Tallinn üllitas 1000 infovoldikut roheliseks pealinnaks saamisest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn linnulennult.
Tallinn linnulennult. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna keskkonnaamet üllitas linnakodanikele ja üldsusele eesti-  ja ingliskeelse bukleti «Tallinn teel Euroopa roheliseks pealinnaks», milles tutvustatakse Tallinna linna ees seisvaid keerulisi ülesandeid ja kohustusi 2018. aastaks Euroopa rohelise peallinna tiitli saavutamisel.

Buklett annab lugejale ülevaate tiitli saavutamise 12 kriteeriumist, tiitli taotlemiseks vajalikest tegevustest ja Tallinna linna ees seisvatest ülesannetest ning kohustustest 2018. aastaks Euroopa rohelise pealinna tiitli saavutamisel.  

Bukletis tutvustatakse linna erinevate tegevusvaldkondade nagu kohalik transport, vee-, õhu- ja mürakaitse, linnaloodus ja bioloogilise mitmekesisus, rohealade  planeeringud ning maakasutus, jäätmehooldus, keskkonnajuhtimine ja energia efektiivsuse ning ökoinnovatsiooni 2012. aasta seisu.

Pikemalt peatutakse kolmel valdkonnal - loodus ja bioloogiline mitmekesisus, kohalik transport ning ökoinnovatsioon, milles Tallinnal on juba täna häid tulemusi näidata.  

Trükisoojad bukletid jõuavad lähipäevil kõigi huvi- ja sihtgruppideni. Buklett on saadaval ka Tallinna veebilehel. Otseviidad bukleti allalaadimiseks: eesti keeles ja inglise keeles.

Tallinna eeldused Euroopa rohelise pealinna tiitli saavutamiseks on head, aga see sõltub ka igast keskkonnateadlikust linnakodanikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles