Printsessi kahtlustatakse korruptsioonis

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kuningas Juan Carlos (paremalt), tema tütar printsess Cristina ja tolle abikaasa Iñaki Urdangarin 2006. aastal Barcelonas. Kõiki kolme on viimastel aastatel tabanud skandaalid, mis on rikkunud kuningakoja mainet.
Hispaania kuningas Juan Carlos (paremalt), tema tütar printsess Cristina ja tolle abikaasa Iñaki Urdangarin 2006. aastal Barcelonas. Kõiki kolme on viimastel aastatel tabanud skandaalid, mis on rikkunud kuningakoja mainet. Foto: AP/Scanpix

Hispaania kuningakoja maine sai uue hoobi seoses kohtuniku otsusega kuulutada kuningas Juan Carlose noorim tütar printsess Cristina kahtlusaluseks korruptsioonijuhtumis. Tegemist on esimese korraga lähiajaloos, kui mõni kuninga veresugulane on kutsutud kohtu ette kahtlustatuna kuriteos.

47-aastane printsess peab tunnistusi andma 27. aprillil Palma kohtus Mallorca saarel, teatas kohtunik José Castro üleeile. Ühtki süüdistust talle esitatud ei ole ning tema liikumist ei piirata.

2011. aasta lõpus avatud juurdluse peamised uurimisalused on Cristina abikaasa Iñaki Urdangarin (45) ja tolle endine äripartner Diego Torres, keda kahtlustatakse raha omastamises ja mõjuvõimuga kauplemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles