Rõõmusta, rahvas! Tsirkus on linnas

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Alegria» fantastilisi tegelaskujusid: Nostalgilised Vanad Linnud on need, kes elavad minevikus, suutmata leppida olevikuga.
«Alegria» fantastilisi tegelaskujusid: Nostalgilised Vanad Linnud on need, kes elavad minevikus, suutmata leppida olevikuga. Foto: Jelena Rudi

Tsirkuse mõttes oleme veel arengumaa. Harva, kui meile keegi sealt lääne poolt külla sõidab. Valdavalt peame leppima ikka tolle idast pärit, kusagile klassitsismiajastusse takerdunud traditsiooni mõjuväljaga – justkui polekski tsirkuses juba 40 aastat tagasi revolutsiooni tehtud.

Hea vähemalt, et üks kunagistest uue tsirkuse lipulaevadest, Kanadast pärit Cirque du Soleil nüüd juba teist korda Eestis on. Parem hilja, kui mitte kunagi. Lõpuks pole ju selliselgi stsenaariumil häda, kui kõigepealt ilmub kohale tsirkusetööstus, pistab seemne mulda ja sealt edasi paotub uks ka sellisele tsirkusele, mis pakub meelelahutusest, ohhoo-efektist midagi hoopis enamat – puudutab ka vaimu ja hinge.

Või on lihtsalt isiklikum – kasvõi usalduslikkuse ja tundeehtsuse mõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles