Ajateenijad harjutasid õppusel liiklusõnnetuse korral tegutsemist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn. Pilt on illustratiivne.
Kaitseväe kolonn. Pilt on illustratiivne. Foto: Marina Loštšina

Täna hommikul lõppes Läänemaal, Kiltsi lennuväljal Kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni väliharjutus «Rooli võim» ja kaitseväe sõidukite kolonnid alustavad liikumist Tallinna suunas.

Nelja päeva jooksul harjutasid logistikapataljoni ajateenijad tegutsemist liiklusõnnetuse korral, rehvi purunemisel motoriseeritud rännakul, teel takistuse leidmisel ja katkise sõiduki evakueerimist.

Samuti harjutas logistikapataljon kolonnide julgestamist, tegutsemist sattumisel vastase varitsusele ja üksuse julgeoleku tagamist välilaagris.

«Poistel motivatsiooni jagus, sest nüüd said nad lõpuks panna proovile kõik oma oskused ja teadmised ning iseseisvalt lahendada järjest keerukamaid ülesandeid. Iga lahendatud ülesanne annab aga uusi teadmisi ja kogemusi ning lisab enesekindlust. Usun, et meie poisid on valmis järgmisel nädalal toimuvaks pataljoni suurõppuseks,» ütles nooremleitnant Tiiu Naagel logistikapataljonist.

Kaitseväe kolonnid liiguvad täna alates kella kümnest hommikul kella kolmeni pärastlõunal marsruudil Kiltsi - Tallinna maantee - Ääsmäe - Pärnu maantee - Paldiski maantee - Keila - Tallinn. Liiklusohutuse tagamiseks eskordivad Põhja kaitseringkonna Vahipataljoni ajateenijatest sõjaväepolitseinikud kolonne alates Saue viaduktist kuni Marja tänavani Tallinnas.

Õppusel osales ligi poolsada sõidukit, kolonnid maanteedel koosnevad paarikümnest sõidukist.

Kogu logistikapataljon osaleb 10.-19. aprillil Kiltsi ja Klooga harjutusaladel toimuval õppusel Terasdraakon. Praegu läbib logistikakeskuse logistikapataljonis kaitseväeteenistust 146 tulevast reservväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles