Eesti kanepikasvatajad mõisteti Saksamaal vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslik kanepikasvandus.
Ebaseaduslik kanepikasvandus. Foto: SCANPIX

Saksamaa kohus mõistis kolmapäeval kahele Esseni kesklinnas mahajäetud tööstushoones ülisuurt kanepikasvatust pidanud eestlasele vanglakaristused.


Esseni ringkonnakohus mõistis Heigo L.-ile (28) nelja aasta ja kolme kuu pikkuse ning Manus E.-le kolme aasta ja üheksa kuu pikkuse vanglakaristuse, kirjutab uudisteportaal

Der Westen

.

Kohtuniku sõnul töötasid mõlemad eestlased kanepikasvanduses palgatöölistena ning nende ülesanne oli luua kanepi kasvatamiseks vajalikud tingimused ja hoolitseda kasvavate taimede eest.

Kasvatuse rahastaja ja jõugu juht Georg Prison (64) maksis neile töö eest 2000 eurot ehk umbes 31 000 krooni kuus, mis oli kohtuniku sõnul võrreldes kasvatusest saadava tuluga näljapalk.

Mõlemad eestlased tunnistasid oma süüd juba pärast kinnipidamist politseis ning nad jäid oma ütluste juurde ka kohtus.

Politsei avastas Lääne-Saksamaal Nordhein-Westfaleni liidumaal Essenis kanepikasvatuse mullu 24. novembril ning pidas sündmuskohal kinni kolm eestlast.

Mahajäetud tööstushoones kasvas 3780 kanepitaime, samuti oli hoones pakendatud kujul 70 kilogrammi marihuaanat.

Kanepikasvatajate jõuk jõudis enne tabamist korjata kaks saaki, mille väärtus on kokku 600 000 eurot ehk ligi 9,4 miljonit krooni.

Sama süüasja raames on kohtu all ka kolmas eestlane, kelle üle kohus jätkub.

Peeter K. (29) ütles 23. aprillil alanud kohtuprotsessil, et kanepikasvatajate jõuk jõudis Esseni endises metallivabrikus narkotaimi kasvatada mitu kuud.

Eestlane tunnistas kohtus, et kanepikasvatuse organiseerisid ja seda rahastasid Georg Prison seenior (64) ja tema poeg Georg Prison juunior (33).

Kanepiistandus asus umbes 200 ruutmeetri suurusel peenral ning selle kohale olid kinnitatud kasvamise kiirendamiseks soojenduslambid.

Samuti olid kurjategijad alustanud hoones teise narkopeenra rajamise ettevalmistusi.

Kanepiistanduse ümber olid üles seatud tänapäevased valvesüsteemid, lisaks valvasid mahajäetud tehase territooriumi koerad.

Politsei leidis hoonest ka püstoli Sig Sauer P 220 ja pumppüssi, mis olid mõlemad laetud. See kanepiistandus on suurim, mis seni Nordhein-Westfaleni liidumaal avastatud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles