Riigikogus lastakse käiku õhupüssid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupüss. Foto on illustratiivne.
Õhupüss. Foto on illustratiivne. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti Laskurliit korraldab teisipäeval Toompea lossis laskespordipäeva, kus saavad õhupüssist lasta ka kõik riigikogu saadikud.

Liidu teatel algab laskespordipäev riigikogu konverentsisaalis teisipäeval kell üheksa ja lõpeb autasustamisega kell 16. Üritusel saavad osaleda riigikogu liikmed ja kantselei töötajad, kelle hulgast selgitatakse eraldi nii meeste kui naiste arvestuses välja täpseim laskur.

Kõik osalejad saavad lasta õhupüssist 10 meetri distantsilt elektroonilistesse märkidesse püstiasendis 10 lasku. Koos proovilaskudega on selleks aega kuni 25 minutit.

Riigikogu pressitalituse teatel soovib laskurliit tutvustada riigikogu liikmetele oma tegevusplaane, silmas pidades laskespordi riigikaitselist tähendust.

Eesti Laskurliit asutati 1931. aasta aprillis ning selle aja jooksul on Eesti laskurid võitnud medaleid nii maailma- kui Euroopa meistrivõistlustelt. Pärast taasiseseisvumist on Eesti laskesportlased osalenud kõigil olümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles