Teras on kortermaja renoveerimisel väärt materjal

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katuse renoveerimine aitab hoone eluiga pikendada. Lisaks sellele lisab see aga omajagu emotsionaalset väärtust – vana maja saab uue näo, seda on silmal ilus vaadata. Uue katuse saanud kortermajad toovad magalatesse uut sära.
Katuse renoveerimine aitab hoone eluiga pikendada. Lisaks sellele lisab see aga omajagu emotsionaalset väärtust – vana maja saab uue näo, seda on silmal ilus vaadata. Uue katuse saanud kortermajad toovad magalatesse uut sära. Foto: AS Toode

Viimastel aastatel on suur hulk kortermaju saanud kenama välimuse. Kuid kena fassaadi taga peitub ka energia kokkuhoid. Riigi abiga on vanad ja ebamõistlikult palju energiat kulutavad majad saanud palju moodsama ilme. Samas on Eestis veel väga suur hulk maju, mis vajavad tõsist tähelepanu ja renoveerimist. Kõrvuti fassaadi ja hoone otsaseinte soojustamisega tasub renoveerides ka katus korda teha.

Katuse erilehes on tähelepanu saanud nii kivi-, eterniit- kui ka murukatused. Nüüd on aeg vaadata teraskatuste poole. Just see kattematerjal on eriti sobiv korterelamute katuste renoveerimiseks, ütleb Erki Loigom aktsiaseltsist Toode.

«Soe õhk tõuseb üles ja soojustamata katuse kaudu tekkiv soojakadu on suurim,» ütleb ta. Et saada selge ülevaade, kui suurt tööd katus vajab, on mõistlik tellida energiaaudit. Selle abil saab hea pildi, millises seisus on katus ja kui suures ulatuses on vaja renoveerida. Energiaauditi tegemiseks kasutab teenusepakkuja hoone tehnilisi andmeid, sh ehitusprojekti, samuti tehakse kohapeal vaatlusi ja mõõdistusi. Arvestatakse energia kulu tegelikke andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles