Katus vajab tähelepanu

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastas korra-kaks peaks kindlasti uurima, et katusel miski parandust ei vaja.
Aastas korra-kaks peaks kindlasti uurima, et katusel miski parandust ei vaja. Foto: Corbis/Scanpix

.Iga katus vajab tähelepanu ja kord aastas tuleks see kindlasti üle vaadata. Märkamata jäänud vead võivad kalliks maksma minna.

Rahvasuu ütleb, et köök on kodu süda. Ilma köögita on tõepoolest väga keeruline elada. Sellest veel keerulisem oleks aga hakkama saada ilma katuseta. Seepärast on nii hoone kui ka selle elanike seisukohalt ülimalt oluline katuse heakorrale tähelepanu pöörata ja õigel ajal vananema hakanud katus parandada, renoveerida või uue vastu vahetada.

Erilist tähelepanu peaksid katuse seisukorrale pöörama need majaomanikud, kelle hoone katus paarikümne aasta tagant pärineb. «Meie õnnetuseks hävitas nõukogude aeg väljakujunenud arusaamad korralikust katusematerjalist ning seepärast olime kõik sunnitud kasutama mürgist asbestisisaldusega eterniiti, mille eluiga hakkab tänaseks päevaks küll juba läbi saama,» ütleb Monier OÜs vanem tehnilise konsultandi ametit pidav Avo Nurming.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles