Prokurör nõudis laibatükeldajale 18-aastast vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja. Foto: AP/Scanpix

Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling nõudis neljapäeval Harju maakohtus jätkunud protsessil naise mõrvas ja seejärel surnukeha tükeldamises süüdistatavale mehele 18-aastast vangistust.


Vellingu sõnul peaks Tarmo Lepik (45) kandma mõrva eest 15-aastase ja ähvardamise eest üheaastase vangistuse, millele tuleks liita varasema kuriteo eest tingimisi määratud kaheaastane vangistus.

Lepiku kaitsja vandeadvokaat Jugans Grossmann palus kohtul karistuse määramisel arvestada seda, et Lepik tegi politseiga kuriteo avastmisel koostööd.

Kannatanute esindaja vandeadvokaat Owe Ladva jättis karistuse kohtu otsustada.

Kannatanud soovisid kohtus, et Lepik hüvitaks neile varalise kahju kokku ligi 23 000 krooni ulatuses ning tasuks kokku kaks miljonit krooni moraalse kahju hüvitamiseks.

Tsiviilhagide osas arvas prokurör, et nii varaline kui moraalne kahju tuleks hüvitada, kuid kohus peaks võtma seisukoha moraalse kahju suuruse osas.

Lepik saab õiguse viimaseks sõnaks 25. mail, mille järel langetab kohus otsuse.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust tunamullu 10. aprillil, kui Tallinnas Lilleküla raudteejaama ning staadioni vaheliselt tühermaalt leiti kilekotti pakitud jalad.

Süüdistuse järgi puhkes mullu 31. märtsil Lepiku ja talle korterit üürinud naise vahel üüriraha pärast tüli. Mees lõi naist taburetiga mitu korda pähe, mistõttu too suri.

Seejärel otsustas Lepik surnukehast vabanemiseks laiba tükeldada ning viskas ohvri jalad staadioni lähedal asuvale tühermaale. Surnukeha ülaosa keeras mees vaiba sisse ning viis maja juures asuvasse prügikonteinerisse.

Uurimisel tuvastati, et prügikonteineri sisu viidi regulaarsel tühjendamisel Tallinna Jõelähtme prügilasse, kuid prügila läbiotsimisel surnukeha ei leitud.

Lepikut süüdistatakse ka oma elukaaslase korduvas ähvardamises.

Lepik on end naise tapmises ja laiba tükeldamises täielikult süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles