Kristina Norman sai politseilt suulise hoiatuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldsõdur.
Kuldsõdur. Foto: Reporter.ee

Põhja prefektuur karistas 9. mail niinimetatud kuldsõduri Tõnismäele viinud Kristina Normanit suulise hoiatusega.

Prefektuuri pressiesindaja ütles BNSile, et Norman sai hoiatuse heakorranõuete rikkumise eest.

Tallinna heakorraeeskirja järgi tohib mistahes teisaldatavaid väikevorme avalikku kohta paigaldada vaid linnaosavalitsuse loal. Prefektuuri pressiesindaja on BNSile öelnud, et kuju viimisel Tõnismäe haljasalale jäeti vastav kooskõlastus tegemata. Kohaliku omavalitsuse korralduse seadus lubanuks antud rikkumise eest teha kuni 6000-kroonise trahvi.

Pressiesindaja lisas, et kuju tagastatakse omanikule lähipäevil, võib-olla juba homme.

9. mail kell 14.10 toimetas mitu inimest väidetavalt kunstihäppeningina pronkssõdurit kujutava kuldseks võõbatud ligi kahe meetri pikkuse kergmaterjalist kuju Tõnismäe haljasalale, kus seisis varem päris pronkssõduri mälestusmärk.

Politsei võttis kuju haljasalalt ära ja viis osakonda hoiule. Normani kinnitusel oli tegemist projektiga, millega ta kavatses Eestit esindada Veneetsia kunstibiennaalil.

Juhtum on ühiskonnas tekitanud elava diskussiooni kunstile lubatud piiride üle, seda on oma huvides kasutanud ka Vene meedia.

Pronkssõduri teisaldamise ettevalmistustest said 2007. aasta 26. aprillil alguse Tallinnas ja Ida-Virumaal ulatuslikud massikorratused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles