Kunstnik avas näituse skaipides

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse avamisel esinesid sõnavõtuga kunstnik Enn Põldroos (paremalt, ekraanil), väljapaneku koostaja Tõnis Tatar, kunstnik Silver Vahtre, kunstisõber Kalju Konsin ja Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel.
Näituse avamisel esinesid sõnavõtuga kunstnik Enn Põldroos (paremalt, ekraanil), väljapaneku koostaja Tõnis Tatar, kunstnik Silver Vahtre, kunstisõber Kalju Konsin ja Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel. Foto: Margus Ansu

Uus suur maalinäitus Tartu kunstimuuseumi kahel korrusel on eriti tähelepanuväärne kahel põhjusel. Esiteks – maalide autor on vanameister Enn Põldroos. Teiseks – avamine oli ülimalt tänapäevane.

Tallinnas peaaegu 80 aastat tagasi, 21. mail 1933 sündinud Enn Põldroos on selles linnas suurema osa oma senistest aastatest mööda saatnud, nii õppides ja maalides kui õpetades ja kunstipoliitikat suunates.

Tartu kunstimuuseum tähistab vanameistri 80. aasta juubelit suurnäitusega «Credo». See hõlmab väljapaneku koostaja Tõnis Tatari sõnul valitud peatükke Põldroosi mahukast loomingust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles