Dopingupatune Fazekas süüdistab toidulisandit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enne mullusuviseid Londoni olümpiamänge taas positiivse dopinguproovi andnud Ungari kettaheitja Robert Fazekas esitas süüdistuse Kanada kompaniile, kes olevat kasutanud oma toidulisanditest keelatud aineid.

Fazekas ja tema treener Adrian Annus andsid Niagara County ülemkohtusse hagi kompanii MVP Biotech vastu, mille järgi sisaldas MVP pakutud proteiinilisand steroide. MVP Biotech asub küll Quebecis, kuid on USAs registreeritud Niagara Fallsi.

37-aastane Fazekas jäi esimest korda dopingukontrollis vahele 2004. aastal Ateena olümpial, kus ta võitis kettaheite. Pärast võistlust ei suutnud ungarlane aga mitme tunni jooksul anda nõuetekohast uriiniproovi, püüdes kontrolle petta pärasoolde peidetud kotikesega, kus oli teise inimese uriin. Ungari olümpiakomitee põhjendas Fazekase tegusid sellega, et tegu olevat äärmiselt uskliku inimesega, kellele valmistas kontrollide pilgu all urineerimine suuri raskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles