Galerii: Brainstorm esines Tallinnas uue nime all

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varem Brainstormina tuntud Läti menubänd astus eestlaste ette, kasutades nüüdsest ka siinmail oma emakeelset nime Prata Vetra. Möödunud reedel esines bänd Solarise keskuse Apollo raamatupoes tutvustades oma uut albumit, mis kannab pealkirja «Another Still Life».

Uus album on salvestatud Ameerika Ühendriikides, New Yorgi osariigis Hudsonis ning miksitud Radioheadi mänedžmendi stuudios Inglismaal, Oxfordis. Albumi nimiloo sõnad pärinevad täielikult maalide pealkirjadest, mis on ümber seatud ühtseks looks. Boonusloo «Flashlight», mille lüürika on kirjutanud Travise laulja Fran Healy, on 3D animafilmi «Lumekuninganna», mida võis ka aasta algul eesti kinodes näha, tunnuslooks.

Oma nimemuutust selgitavad bändiliikmed sellega, et neilt on läbi aegade päritud, miks ei võiks nad kasutada kõikjal sama nime. Ka tuntud fotograaf Anton Corbijn, kes on disaininud bändi logo ning kellega on tehtud mitmeid fotosessioone, on avaldanud arvamust, et Prata Vetra kõlaks palju huvitavamalt. Ansambli frontman Renars Kaupers lisab: «Kõige tipuks aeti meid internetis tihti segamini Saksa metalbändiga Brainstorm ning seetottu otsustasime viimase albumi salvestamise käigus kasutada nüüdsest oma algupärast nime, milleks on Prata Vetra.»

Eelmisel aastal toimunud Läti - albumi tuuril andis ansambel seitse kontserti, mida külastas ühtekokku 89 500 inimest. Uut albumit tutvustatakse erinevates maailma nurkades. Nii on Prata Vetrat ootamas esinemised festivalidel Venemaal, mitmetes Ida-Euroopa riikides, Inglismaal, Ameerika Ühendriikides ja Singapuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles