Otseülekanne: Jüri Ratas riigikogu saadiku tagasikutsumise vastu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Toomas Huik

Postimees kannab täna üle reaalajas peetavat väitlust teemal, kas riigikogu saadikuid peaks saama tagasi kutsuda või mitte.

Rahvakogus toetust kogunud tagasikutsumise ideed asuvad kaitsma Eesti Väitlusseltsi liikmed Anna Karolin ja Viktor Nikonov. Neile oponeerivad keskerakondlased Jüri Ratas ja Olga Sõtnik.

Tegu on väitluskuu neljaosalise sarja esimese debatiga. Võrreldes Postimehe arvamusportaalis peetavate online-väitlustega on siin võimalik näha ka esinejate kehakeelt - nende kohanemist keeruliste olukordadega, žeste ja kõnestiili. Toome teieni väitluse oma puhtaimas vormis, kus võistluslikult on eesmärk võita väitlus parimate argumentide ja heade esinejatega.

Kord näeb võistkondadele ette vaheldumisi kõnelemise, et igal kõnelejal oleks õigus vastaste argumente ümber lükata. Ainsaks erandiks on kuuest kõnest kaks viimast, kus mõlema võistkonna üks esindaja teeb kokkuvõtva kõne sellest, mis väitluse jooksul just neile võidu peaks andma.
 


Live stream by Ustream
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles