Lavale tuli ajaülene armastuslugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Onegin nägi Linus Börjessoni kehastuses seltskonnalõvilikult hea välja, Tatjanat kehastas Maria Fontosh esietenduse alguses vägagi naiivse ja tütarlapselikuna.
Jevgeni Onegin nägi Linus Börjessoni kehastuses seltskonnalõvilikult hea välja, Tatjanat kehastas Maria Fontosh esietenduse alguses vägagi naiivse ja tütarlapselikuna. Foto: Margus Ansu

Laupäeval oli Vanemuise teatri käesoleva ooperihooaja absoluutne kõrghetk. Lavaküpseks sai hooaja ainus ooperiesietendus, Pjotr Tšaikovski «Jevgeni Onegin». Teose aluseks on geniaalse Puškini üldtuntud värssromaan.

See tundeküllase muusikaga rüütatud üldinimlik lugu ei tohiks tänapäevalgi kedagi külmaks jätta. Vanemuises nähtud lavastus jättis hästi tervikliku mulje ning kulges dirigent Paul Mägi juhtimisel hoogsalt ja nõtkelt-musikaalselt. Tegijas­­konda tänati vähemalt kümneminutilise tulise ovatsiooni ja braavodega.

Vaimustavad lauljad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles