Hinge kriipiv väike ime

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvi Vrait Sarah Reedina koos laste (Jaagup Tuisk, Doris Vahtra, Carolina Nellis) ning väikese Jane’iga (Laura Kohava).
Silvi Vrait Sarah Reedina koos laste (Jaagup Tuisk, Doris Vahtra, Carolina Nellis) ning väikese Jane’iga (Laura Kohava). Foto: Viktor Koškin

Charlotte Brontë «Jane Eyre» kuulub iga tüdruku, vähemalt kunagise tüdruku lugemisvaramusse. Raamatut sai loetud koolipõlves ning värskeim mälestus pärineb filmist «Jane Eyre» (2011) suurepäraste Mia Wasikowska ja Michael Fassbenderiga peaosades.

Ometi jääb Kaari Sillamaa loodud lauludega muusikal vaatajat kauaks kummitama, sundides uuesti raamatu järele haarama. Tunnuslugu «Jane, mu arm» Erik Meremaa või võimas «Vargad surevad põrgus» Janika Sillamaa esituses ei lase lahti, andes lisamõõtme raamatuloole ja filmiversioonidele.

Kaari Sillamaa on varemgi toonud lavale suuri muusikalisi lugusid, kaasates kõrvuti tuntud tegijatega oma kooli andekamaid kasvandikke. Sedapuhku on tal õnnestunud kokku saada aga seltskond selliseid tähti, kes on ühel või teisel põhjusel pikalt varjus olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles