Segaduse lõpp

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Vaher
Elmar Vaher Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esimeste reaktsioonide järgi paistavad kõik poliitilised jõud Elmar Vaheri kandidatuuri suhtes üksmeelel olevat. Seega, Vaherist saab uus politseipealik. Muuseas, siseminister Ken-Marti Vaherile peaks Elmar Vaher meeldima. Sügisel nimelt kutsus ta praegust Põhja prefekti ministeeriumisse asekantsleriks – Vaher küll loobus pakkumisest, aga see näitab, et ministri ja ministeeriumiga peaksid tema suhted olema head.

Seda enam paneb imestama mitu kuud kestnud trall uue politseijuhi valimisel, segadus, mis kahjustas nii ministri kui ka politsei mainet.

Meeldetuletuseks, ministeerium korraldas politseijuhi valimiseks avaliku konkursi. Lõppvooru jõudsid kolm meest: siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort, politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja korrakaitsepolitsei alal Tarmo Miilits ja ameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hunt. Hindamiskomisjon ei valinud 18. veebruaril aga ühtegi neist kolmest välja. Läks mööda mõni päev ja hopsti, komisjon esitas uueks kandidaadiks justiitsministeeriumi asekantsleri Priit Kama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles