Mihkel Mutt: president pantvangis

Mihkel Mutt
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mutt.
Mihkel Mutt. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kolumnist Mihkel Mutt leiab, et Rahvakogu arutelupäev oli suurejooneline propagandaüritus, mis on osa sotside valimiskampaaniast.

Laululava all toimunu hindamisel torkab silma iseäralik vastuolu. Ühelt poolt on hulk kommentaatoreid väitnud, et ürituse kasutegur polnud suur ja midagi uut ei saanud me siit saadagi. Samas on teisest leerist kõlanud suisa hurraa. Niisugust lahknevust ei saa seletada tavaanalüüsi piires. Ja tõesti, vastuolu ongi näiline, sest need kaks hindajate gruppi lähtuvad erinevatest kriteeriumidest.

Nood, kes võrdlesid toimunut jalgratta leiutamisega, lähenesid asjale tõsimeelselt ja pidasid ürituse võimaliku eesmärgina silmas sisulist saavutust. Niihästi värskeid ideid kui üldse rahva arvamuse teadasaamist, ühtlasi legitiimsust, millega tulemused parlamendile ulatada. Oldi valmis möönma rahva n-ö kaasamist ja aktiivsuse teket. Osale piisas sellestki, et niimoodi saab «kanaliseerida rahva pahameelt».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles