Jürgen Ligi: mis pildil valesti on

Jürgen Ligi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Andres Haabu

Rahandus­minister Jürgen Ligi (Reformi­erakond) vastab näitlejanna Mari-Liis Lille loomeliitude pleenumi 25. aastapäeval peetud kõnele.

Mari-Liis Lille pleenumikõnet pakkus postimees.ee pealkirjaga «Noor näitleja pani poliitikud paika» (2.04), misjärel ma avasin ta vaid kommenteerimispalve pärast. Neid, kes poliitikuid paika ja kuhugi ära panevad, on maailm juba täis. Aga noorel näitlejal õnnestus nad ka üles rivistada, arvamusportaalis on kogu kahurvägi hindamas mõtteid, mille puhul tõele au andes on täiuslikkust ja värskust vaid esitajas.

Too rivi on teinud valdavalt näo, justkui tulnuks tähelepanu muust kui kõneleja soo, nooruse ja ilu kombinatsioonist teatrikooliga. Ehkki tääkidest mu ihu kallal on nüüd eriti teravad võrdõiguslaste omad, räägin ma ka võrdsest kohtlemisest: vanadest, koledatest ja teenekatest pleenumil ei tea me tähtpäevale vaatamata midagi, ning pelgalt parameetrite eelisega on maha tehtud ka need vanad ja koledad, kes riigi ehitamisse argumenteeritult on panustanud. Paika on pandud ka koolid, kus teatri asemel õpitud ühiskonda ja selle korraldamist, ning suuresti kogu Eesti riigi lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles