Teder soovitab haiglal panna palatitele uksed

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel. Foto: Liis Treimann

Õiguskantsler Indrek Teder palus Põhja-Eesti regionaalhaiglal tungivalt kaaluda, kas iga patsiendi seisundit ja privaatsusvajadust silmas pidades on võimalik haiglas viibivate inimeste ohutust tagada muul moel kui palatiuste puudumise kaudu.

Õiguskantsleril tekkis mullu novembris PERHi kontrollides kahtlus, et psühhiaatriakliiniku akuutosakonnas pole piisavalt tagatud patsientide privaatsus, mis võib suurendada teatud patsientide vägivaldset käitumist, kirjutab Õhtuleht.

Kahtlust süvendas asjaolu, et suurem osa psühhiaatriateenust osutavatest haiglatest on rakendanud patsientide ja töötajate ohutuse tagamiseks muid järelevalvemeetmeid.

Soovides parandada isikute põhiõiguste ja -vabaduste kaitset, palus õiguskantsler haiglal tungivalt kaaluda, kas iga patsiendi seisundit ja privaatsusvajadust silmas pidades saab haiglas viibivate inimeste ohutust tagada muul moel kui palatiuste puudumise kaudu. Regionaalhaigla hindab õiguskantsleri ettepanekuga seonduvaid riske psühhiaatriliste patsientide ravis ning analüüsib võimalusi paigaldada palatitele kahes suunas avanevaid ja ilma lukustamisvõimaluseta uksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles