Politsei: kaherattalise «kevadekuulutaja» teekond lõppes arestimajas

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rakvere politseinikud pidasid nädalavahetusel kinni peatumismärguannet eiranud noormehe, kes juhtimisõigust omamata tuli liiklusesse katsetama oma uut mootorratast.

Laupäeva õhtul tegid piirkonnapolitseinikud liiklusjärelevalvet Lääne-Virumaal Haljala vallas Liiguste-Põdruse teel kui märkasid Aasperes numbrimärgita mootorratast, teatas politsei pressiesindaja.

Politseinik andis mootorratturile vilkuritega peatumismärguande, mille peale ta korra peatus, kuid lisas seejärel gaasi ja hakkas eest ära sõitma. Mootorrattur sõitis kuni Liiguste külani, kus ta ei tulnud oma sõiduriista talitsemisega toime ja kukkus. Kukkumise tagajärjel sai noormees kergemaid vigastusi ja politsei viis ta traumapunkti tervisekontrolli.

Juhiks osutus 20-aastane Martin, kellel puudus juhtimisõigus, et liigelda 450-kuubikulise krossimootorrattaga Honda. Noormehe enda sõnul soetas ta mootorratta talvel ja nüüd tekkis tal vajadus katsetada uut tagarehvi.

Haljala valla piirkonnapolitseinik Meelis Palloni ütles, et kõigile liiklejatele, kes eiravad politsei peatumismärguandeid, taotletakse aresti. Martin viidi arestimajja, kus ta peeti kuni kohtuistungini kinni. Mootorratas teisaldati tasulisse parklasse.

Esmaspäeval taotles kohtuväline menetleja Martinile karistuseks 10 päeva aresti. Kohus määras kahepäevase aresti ja rahatrahvi. Lisaks kohtu määratud karistusele tuleb Martinil hiljem tasuda ka sõiduki teisaldamise ja parklahoiu tasu. Samuti kahjuhüvitis, mis tekkis eest ärasõitmisel, kus mootorratta tagarehvi ehk kärna alt lendas killustik politseiauto esiossa, mille tagajärjel tekkisid värvi- ja klaasikahjustused.

Politsei tuletab meelde, et liikluses peab olema mootorratas registreeritud ja mootorrattur peab omama vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust.

«Õnneks lõppes see sündmus Martini jaoks eelkõige rahalise kahjuga. Kuid mootorratturite hulljulgus, oskuste ja kogemuste puudumine on viinud väga raskete tervisekahjustusteni, kahjuks isegi surmani,» ütles Pallon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles