Nestor: rahvaalgatuse võimaluse võiks seadustada

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: SCANPIX

Rahvakogus kogus enim toetust idee luua seadusesäte, et kui mõni ettepanek kogub rahva seas 25 000 toetusallkirja, peaks riigikogu kohustuslikus korras selle arutada võtma. Riigikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni esimees Eiki Nestor on seda meelt, et idee võiks seadustada küll.

«Suhtun sellesse ettepanekusse positiivselt. Küll aga väärib see ettepanek selget seisukohta põhiseaduse ekspertidelt küsimuses, kas siin piisab mõne olemasoleva seaduse parandamisest või on näiteks vaja uue seaduse vastuvõtmist. Siis jõuaks lahendusteni kiiremini,» ütles Nestor.

«Keerukam on aga lugu siis, kui selleks tuleks kohendada põhiseadust. See võtab lihtsalt rohkem aega.»

Nestor oli siiski seda meelt, et vajalikke muudatusi on võimalik ellu viia ka siis, kui rahvasaadikutega lihtsalt suhelda. «Isikliku kogemuse põhjal pean aga vajalikuks lisada, et olen koostanud seadusemuudatuse ka ühe inimese ühe telefonikõne alusel. Seadus sai vastu võetud, mees helistas ka tagasi ja ütles ilusa eestikeelse sõna - aitäh!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles