Glikman: Pikamäe on poliitiliselt sõltumatu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leon Glikman.
Leon Glikman. Foto: Peeter Langovits

President esitas riigikohtu esimehe kandidaadiks Priit Pikamäe. Vandeadvokaat Leon Glikman rääkis Postimehele, et tegemist on väärika valikuga ning tema peab Pikamäed kindlasti poliitiliselt sõltumatuks.

«Tegemist on väärika valikuga,» kinnitas Glikman Postimehele. «Pikamäe on lisaks riigikohtuniku ametile ka väljapaistev õigusteadlane, kelle loengud ja õigusalased artiklid pakuvad kütkestavat mõtteainet.»

Ta lisas, et on Pikamäega kokku puutunud koolitustel ja seadusloome protsessis ning peab teda poliitiliselt sõltumatuks.

«Mis puudutab kolleeg Raski, siis on temale põhjendamatult pahaks pandud Reformierakonna tausta, ent ükski näpuga näitaja pole kunagi suutnud lagedale tuua ühtegi tõsiseltvõetavat erapoolikuse näidet,» teatas Glikman. «Riigikohtu esimees on inimene, mistõttu evib ta paratamatult üht või teist maailmavaadet, mis ei saa iseenesest olla õigusemõistmisel takistuseks. Pigem oleks kahtlane igasuguse ilmavaate puudumine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles