Tallinna päeval saab end eesti keele etteütlusel proovile panna

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etteütlus.
Etteütlus. Foto: Toomas Huik

Tänavu 15. mail toimub esimest korda Tallinna päevale pühendatud etteütluse kirjutamine, kus kõik huvilised saavad oma teadmised proovile panna.


Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul kirjutatakse sel aastal Tallinna päeval esimest korda ühiselt etteütlust. «Sellel on mitu eesmärki, esiteks soovime seeläbi rõhutada eesti keele tähtsust väärikal Tallinna päeval ning pakkuda keele- ja kirjandushuvilistele koos tegemise rõõmu. Teiseks saavad osalejad kontrollida oma õigekeele oskust ja ennast proovile panna,» märkis Kõlvart.

«Tänapäeval oleme ilmselt kõik harjunud töötama ja õppima pigem arvutiga ning üha enam tundub, et n-ö käsitsi kirjutamine on kui kaduv väärtus. Selleks, et me kaunist käekirjast ning vanast ja toredast harjumusest üdini ei võõrduks, siis Tallinna päeval kirjutatakse etteütlus kohapeal ja paberil,» lisas ta.

Etteütluse teksti dikteerib üks tuntud Eesti kirjanik oma loomingu põhjal. Pärast on kõigil kohalolijatel võimalus kirjanikule küsimusi esitada ja arutleda.

Etteütluse kirjutamisel võivad osaleda nii õpilased, üliõpilased kui ka täiskasvanud. Üritus algab kell 14 pooletunnise seminariga Tallinna Ülikoolis, kus asjatundjad jagavad etteütluse kirjutamiseks kasulikke näpunäiteid.

Tööde parandamisse on kaasatud Tallinna koolide eesti keele õpetajad, seetõttu saab tulemused juba kohapeal. Üritus lõpeb parimate autasustamisega.

Kõigil huvilistel palutakse eelnevalt registreeruda, kuna osalejate arv on ruumi suurusest tingituna piiratud. Registreeruda saab Tallinna haridusameti kodulehel www.haridus.ee (Hetkel oluline > Tallinna päeva etteütlus).

Etteütlust korraldab Tallinna linnavalitsus koostöös haridusameti ja eesti keele õpetajate ainesektsiooniga.

Tänavu juba 12. korda toimuv Tallinna päev pakub linnarahvale ja -külalistele mitmekesist kultuuriprogrammi, päeva jooksul toimuvad üritused terves linnas. Esimest korda peeti Tallinna päeva 2002. aastal ning päeva korraldamise peaeesmärk on tõsta tallinlastes oma kodulinna tunnet. Tallinna päev meenutab rahvale aastal 1248 saadud Lübecki linnaõigust ehk Tallinna vastuvõtmist Euroopa Linnade Liitu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles