Kinnipidamise käigus kuulihaava saanud noormees lubab politsei kohtusse kaevata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel kasutas politseinik pühapäeva öösel peatumismärguannet eiranud ja seejärel vastu posti sõitnud sõidukist välja jooksnud meeste kinnipidamisel tulirelva.
Lasnamäel kasutas politseinik pühapäeva öösel peatumismärguannet eiranud ja seejärel vastu posti sõitnud sõidukist välja jooksnud meeste kinnipidamisel tulirelva. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

18-aastane Aleksei, keda politseinik ööl vastu pühapäeva Lasnamäel kinnipidamise käigus kätte tulistas, tahab politsei peale kohtusse kaebuse esitada.


«Meie autojuhil ei olnud juhiluba, sellepärast me otsustasimegi politseid nähes ära sõita,» rääkis Aleksei venekeelsele Postimehele. Ta lisas, et tema magas autos ja ärkas alles keset Laagna teed, kui tagaajamine oli täies hoos.

Aleksei rääkis, et kui auto sõitis vastu posti ja selles olnud inimesed jooksid laiali, hakkasid politseinikud neid taga ajama. Ta rõhutas, et politseinik ei teinud hoiatuslasku. Samas tunnistas Aleksei, et oli ise joobnud ning ei mäleta, mitu lasku kõlas.

Aleksei sõber Edgar rääkis eile, et kuulis kolme või nelja lasku: üks hoiatuslask, teine lask läks mööda ning kolmas või neljas olevat tabanud Aleksei kätt. Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro teatel tegi politseinik vaid ühe lasu.

Seda hetke, kui kuul teda tabas, noormees samuti ei mäleta. «Ma lebasin juba maas ja tundsin, et veri jookseb. Siis nägin enda kõrval vereloiku.»

«Miks politsei üldse tulistama hakkas? Ma olen 18-aastane, peaaegu veel alaealine. Aga politseinik oli kaks korda kaks meetrit kapp, ma poleks talle ju kallale tunginud,» imestas Aleksei.

«Ravi võtab kaua aega. Sellise haava tõttu võib ka käest ilma jääda,» lisas noormees ning lubas politsei tegevuse kohtusse kaevata.

7. aprilli öösel kell 3.35 kontrollisid politseinikud Lasnamäel Arbu tänaval üht aadressi, kus neile teadaoleva info kohaselt müüdi autost narkootikume. Juhuslikult sõitis mööda sedasama tänavat auto, milles oli joobes noorteseltskond. Politseid nähes otsustasid nood korravalvurite eest pageda.

Kahro sõnul võttis politseinik relva kabuurist välja tagaajamise käigus. «Esialgsetel andmetel lõi üks ärajooksjatest, 1994. aastal sündinud Aleksei kinnipidamisel politseinikku ning sai tekkinud rüseluse käigus kuulihaava käelabasse, tehti üks lask. Kas olukord oli turvataktika osas õigesti lahendatud, selgitab välja politsei analüüs. Algatatud on kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb politseiniku ründamist,» lausus Kahro.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles