Video: leiutaja soovitab Tallinnas liiklemiseks kärukelku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: snoller.ee

Tallinnas elav Lilian Promet on leidnud lahenduse lapsevanematele tuskatekitavatele teeoludele. Prometi leiutatud ja EKAs disainitud Snoller on reguleeritavate ratastega kelk, millega lapsevanemad saavad liigelda nii asfaldil, lumel kui ka siseruumides.

 «Tallinna teeolud on viimastel aastatel põhjustanud palju meelepaha: küll on liigselt lund ja teisalt häirib liiklejaid paljas asfalt, milles laiuvad augud. Keerulised teeolud raskendavad oluliselt liikumist ka neil, kellel kaasas ka väikelaps,» rääkis ta.

«Talvel peavad vanemad valima käru ja kelgu vahel; esimene neist raske ja kohmakas ning lumes liiklemiseks sobimatu, teine on kasutu teed ületade ning siseruumides ja lisaks on kelgud madalad ning helkuriteta, seega jäävad lapsevanematel märkamatuks.»

Oma idee ja esimese prototüübiga on noor ema osalemas ka Ajujahi projektis, kus loodab saada vajalikke teadmisi ja rahalist abi, et järgnevatel talvedel oleks liiklemine ka teistel emadel kergem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles