Luhal kõrguvad uue silla sambad

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak vaatas läinud nädalal üle Emajõe, kuidas paremkaldal on kerkinud Ringtee silla sambad.
Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak vaatas läinud nädalal üle Emajõe, kuidas paremkaldal on kerkinud Ringtee silla sambad. Foto: Kristjan Teedema

Teetammi alus ja esimesed valatud sillasambad lubavad juba selgelt aru saada, kust hakkab Idaringtee kulgema üle Emajõe luha ja kuhu kerkib uus neljasaja meetri pikkune sild.

«Vundamendivaiad on paigaldatud kuuele sillasambale, nelja omad on veel tegemata ja neid ei tehtagi enne suve,» ütles Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Andres Pool. «Isegi puurmasin on ära läinud. Kahe samba asukoht jääb looduskaitsealale liiga lähedale – linnud.»

Pool selgitas, et kõigil neil kuuel sambal on valmis vaiu omavahel siduva maapealse aluse metallsõrestik. Kaks sammast on lõpuni betooni valatud, kolmas on pooleli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles