Thatcher pidas sõjalennukeid oma matustel raiskamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thatcheri aastad arvudes.
Thatcheri aastad arvudes. Illustratsioon: © GRAPHIC NEWS

Kuigi mõned konservatiividest poliitikud nõudsid oma erakonnakaaslasele, Briti esimesele naispeaministrile ja üldse kauaaegseimale valitsusjuhile Margaret Thatcherile riiklikke matuseid, ütles legendaarne poliitik oma eluajal, et ei soovi neid.

Üleeile 87 aasta vanuselt surnud endise peaministri kõneisiku Tim Belli sõnul ei pidanud Thatcher monarhide ja Teise maailmasõja aegse peaministri Winston Churchilliga samal tasemel ärasaatmise korraldamist kohaseks. Samuti palunud ta, et ärasaatmisel ei toimuks sõjalennukite ülelendu, leides, et see oleks raharaisk.

Nagu Briti valitsus eile teatas, saadetakse Thatcher viimasele teekonnale tuleva nädala kolmapäeval. Talle korraldatakse tseremoniaalsed matused ja ärasaatmine toimub Londoni Püha Pauluse katedraalis. Tseremoniaalsed matused on austusavalduse tasemelt järgmine pärast riiklikke matuseid. Samaväärse tseremooniaga saadeti ära näiteks 1997. aastal printsess Diana ja 2002. aastal kuninganna ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles